Sunday, July 7, 2013

ΣΚΟΠΟΣ: Παγκόσμια κυριαρχία

''Οι πιο σκοτεινές γωνιές της Κόλασης είναι φυλαγμένες για εκείνους που παραμένουν ουδέτεροι σε περιόδους ηθικής κρίσης'' -.Δάντης


ΣΚΟΠΟΣ:

Παγκόσμια κυριαρχία

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:

Οι πληβείοι πρέπει να μην επαναστατήσουν.
Οι πληβείοι πρέπει να ζουν ώστε να μας ταΐζουν
Οι πληβείοι πρέπει να προσφέρουν την εργασία τους για όσο χρόνο μας χρειάζεται.
Οι πληβείοι πρέπει να πιεστούν ώστε να προσφέρουν όσα έχουν, ώστε να βρίσκονται σε διαρκή αγώνα για να τα φέρνουν πέρα. Αυτό θα τους κρατάει σε εγρήγορση και δεν θα έχουν χρόνο ούτε να σκεφτούν να ξεφύγουν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: 


  Έχουμε ένα στρατό από ηλίθιους ψυχοπαθείς που τους δίνουμε ένα όραμα και κάποιες αξίες φυλετικές ( οι μόνες που μπορούν να έχουν μιας και είναι ηλίθιοι ) που φροντίζουν για τις πιθανολογούμενες εξεγέρσεις. Τους ποτίζουμε από μίσος για τους άλλους, τους "βρώμικους". Τους βάζουμε σε μόνιμες δουλειές χωρίς προσόντα, αλλά τους δίνουμε εξουσία: ΔΥ, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κλπ ( Οι στρατιώτες )
    Προσλαμβάνουμε στρατό από έξυπνους και καλοπληρωμένους διευθυντές και ειδικούς που μας βοηθούν να βγάζουμε νέες λέξεις, νέα φορολογικά, νέα ήθη και έθιμα. Αυτοί θα πρέπει να μην έχουν ενδοιασμούς και σφαιρικές γνώσεις, αλλά εξειδικευμένες στον τομέα τους. Αυτό πρέπει να γίνει όσο βρίσκονται στο σχολείο ή γενικά σε νεαρή ηλικία. Όταν καταλάβουν τι κάνουν απλά τους πληρώνουμε περισσότερα. ( Οι ξεπουλημένοι κατάσκοποι )
 Τοποθετούμε πολιτικούς αχυράνθρωπους στα κόμματα και τους προωθούμε, ώστε όταν τους χρειαστούμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Αυτοί πρέπει να έχουν υποκριτική, να λένε ψέματα και να τα πιστεύουν. Να μην έχουν ενδοιασμούς. Φροντίζουμε για αυτό γιατί εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες τους - γυναίκες, τζόγο κλπ. Πρέπει να τους έχουμε εκπαιδεύσει καλά πρώτα. ( Οι αξιωματικοί )
 Για τους πληβείους δημιουργούμε προσωρινές δουλειές χαμηλά αμειβόμενες.
Έτσι τους κρατάμε σε συνεχή ανάγκη και ενασχόληση να τις ψάχνουν όταν είναι άνεργοι. Ακόμα έτσι τους βάζουμε να έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Όποιος δεν μας κάνει αμέσως φεύγει. ( Ο εχθρός μας )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρώτα τους κρατάμε σε σύγχυση. Δημιουργούμε νέες λέξεις, αλλάζουμε το λεξιλόγιό μας συνεχώς ώστε να μην καταλαβαίνουν τι λέμε. Να μην καταλαβαίνουν τι θα κάνουμε. Τους λέμε συνεχώς ψέματα και επιμένουμε, ώστε να τα θεωρούν αλήθεια. Τους λέμε τα παλαιά ψέματα σαν αλήθειες, γιατί απλά ήταν κάποτε γραμμένα σε εφημερίδες.
Έτσι τους προκαλούμε κατάθλιψη και μερικοί αυτοκτονούν. Οι υπόλοιποι γίνονται πειθήνια όργανά μας. Όταν προσπαθήσουν να αντισταθούν τους χτυπάμε αλύπητα.

Ύστερα τους τρομοκρατούμε με περιοδικότητα, εφευρίσκοντας νέες ασθένειες, τρομοκρατικά χτυπήματα κλπ Τους τα επιβάλλουμε έστω και αν δεν είναι δικά τους μέσω των "ειδήσεων".
Τους παρακολουθούμε συνεχώς ώστε να φοβούνται. Τους μετατρέπουμε σε αγέλη.
* Η μετατροπή αυτή αρχίζει με την γέννηση. Τα μωρά πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό, με προκαθορισμένο ωράριο. Σχολείο με προκαθορισμένο ωράριο και πρόγραμμα. Οι οικογένεια δεν έχει πια τέτοια σημασία στην ανατροφή των παιδιών της. Το παιδί είναι μόνο του και καθοδηγούμενο. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν την Υπακοή.
Οι ναρκωτικές ουσίες και η ομαδοποίηση έχουν σκοπό την απομόνωση. Ο κινηματογράφος με τα έργα τρόμου και καταστροφής έρχεται να συμπληρώσει το παζλ.
Πρέπει να κυριαρχεί πάνω σου το αίσθημα του φόβου. Πάντα. Ακόμα και στον ύπνο.

Δημιουργούμε οικονομικές φούσκες που όταν τις σκάσουμε δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν.
Δημιουργούμε ανθρώπους οικονομικά πρότυπα πχ αθλητές, ηθοποιούς ώστε να τους αποτρέπουμε από την πραγματικότητα και τους δημιουργούμε ανέφικτες ελπίδες που τους καθηλώνουν. Αν ένας στο ένα εκατομμύριο ξεχωρίσει τον ανταμοίβουμε. Όμως δεν είναι πρότυπο ο επιστήμονας που αντιτίθεται.
* Δημιουργούμε ανθρώπους στόχους. Ομαδοποιούμε και ξεχωρίζουμε τους μετανάστες, έγχρωμους, ταξιτζήδες κλπ Εκμεταλλευόμαστε τον φόβο του αγνώστου.
* Δημιουργούμε εταιρίες φαντάσματα σε φορολογικούς παραδείσους. Δεν θα πληρώσουμε εμείς φόρους σε κανένα κράτος. Θα μεταφέρουμε τις επιχειρήσεις μας σε πειθήνια και εξαθλιωμένα κράτη. Θα δημιουργήσουμε ελεγχόμενες κρίσεις ώστε να τους δείξουμε πως μας έχουν ανάγκη.

Σε εκείνους που δεν είναι πληβείοι ( κατασκόπους, στρατιώτες και αξιωματικούς) δημιουργούμε νέες ανάγκες συνεχώς που να έχουν σκοπό την ηδονή, ώστε να μην προλαβαίνουν να τις ικανοποιήσουν. Τους υποβάλουμε σε συνεχείς αγορές νέων προϊόντων και νέων στόχων. Τους μετατρέπουμε σε καταναλωτές. Τους ζητάμε πολλά ώστε να τα καταφέρνουν μόνο λίγοι. Τους φοβίζουμε με τις στρατιές των ανέργων και με την ανασφάλεια που δημιουργεί ο πλούτος.Έτσι τους ξεχωρίζουμε. Τελικά τους χρησιμοποιούμε αδιάκοπα 24/7 όσο τους χρειαζόμαστε.Τους μαθαίνουμε την Απληστία.

Εναλλάσσουμε δυο κόμματα στην εξουσία. Ποτέ τρία ή περισσότερα, πάντα δυο. Τόσα χωρίζουν τους πληβείους μεταξύ τους και τους δημιουργούν την ανάγκη να βρεθούν σε ομάδα. ( Διχόνοια )

Ενοποιούμε τις χώρες οικονομικά (παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση) ώστε να μεταφέρουμε τα κεφάλαιά μας και τις επιχειρήσεις μας, αλλά κρατάμε τα κράτη όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους ώστε να ξέρουν οι πληβείοι ότι πρέπει να πληρώσουν επειδή "έφταιξαν". ( μαζί τα φάγαμε )

Μετά την τεχνολογική ανάπτυξη, τα πλήθη των πληβείων δεν χρειάζονται πια. Πρέπει να πιεστούν περισσότερο. Πρέπει να υπάρξουν μικροί και κατευθυνόμενοι πόλεμοι ώστε να φοβούνται περισσότερο και να μπορούμε να πιέζουμε τους μισθούς. Το προσδόκιμο της ηλικίας τους μικραίνει όταν εξαθλιωθούν, ενώ ένας μεγάλος πόλεμος θα έχει αρκετά θύματα και θα διαταράξει την τάξη που φτιάξαμε γιατί θα αποκτήσουν οι πληβείοι δύναμη.

Σημαντική είναι και η δημιουργία βάσης δεδομένων, για τις περιπτώσεις και τους επιμέρους τρόπους εκτέλεσης με τις επιπτώσεις που είχαν, για μελλοντική χρήση και τις "τρέχουμε" εικονικά. Μετά τις δοκιμάζουμε σε επιλεγμένες περιοχές.

* Είμαστε λίγοι και ενωμένοι, είναι πολλοί και διάσπαρτοι. Τώρα πια, έχουμε μαζί μας την τεχνολογία, την δύναμη της πληροφόρησης, την στρατιωτική δύναμη, την ψυχολογία, τον σωστό σχεδιασμό. Δεν μπορούν να μας νικήσουν και πρέπει να το μάθουν.Τα πρόβατα χρειάζονται τσοπάνη.
 
Το Αμερικάνικο όνειρο. Κοιμηθείτε.


Διαβάστε το: The Art of War του Sun Tzu

* μετά το σχόλιο του Ανώνυμου. 14:11

Δείτε κι αυτό το βίντεο στο vimeo: Οι Πυραμίδες της Σπατάλης



5 unique ways to invest in your employees

 Πώς υποδουλώθηκες;

Απαντήσεις στα σχόλια

Σε μια από την φύση της ανταγωνιστική κοινωνία πώς μπορεί να υπάρξει πραγματική ισότητα σε βάθος χρόνου; 

Απάντηση:
Δεν υπάρχει από τη φύση της ανταγωνιστική κοινωνία και η ισότητα δεν είναι ο στόχος.
Η κοινωνία έχει την ροπή προς την ανταγωνιστικότητα επειδή το σύστημα μας εκπαιδεύει να είμαστε ανταγωνιστικοί. 
Βραβείο στον δυνατότερο, εξυπνότερο, ικανότερο, αλλά κανένα βραβείο στον συμπονετικότερο, στον ειλικρινέστερο, χαρούμενο κλπ.
Οι πραγματικές αξίες μετατρέπονται σε χρήμα ( πόσο αξίζει; ) ή σε "χρυσά" μετάλλια
Το φιλί της μητέρας αντικαθίσταται από ένα δώρο. Τι μου πήρες μαμά; Τι μου πήρες μπαμπά; Η αγάπη εξοβελίζεται. Ο έρωτας, αγοραίος, φτηνός, με σκοπό. Η φιλία συμφέρον.
Η εργασία γίνεται σχολείο υποταγής. Το αφεντικό, ο μονάρχης. Ο εργαζόμενος, ο δούλος αλλιώς έξω στην ανεργία. Ακόμα και η λέξη δημοκρατία εξαφανίζεται όταν περνά κανείς την εργασιακή πόρτα.
Με αυτές τις συνθήκες ο ανταγωνισμός στην κοινωνία είναι σίγουρος.
Όμως με άλλες συνθήκες ο καθένας θα μπορούσε να βρει τον χώρο του υποβοηθούμενος από την κοινωνία. 
Δες το βίντεο:

http://democracyatwork.info/

Αλληλεγγύη
"Η δικαιοσύνη δεν θα έρθει στην Αθήνα μέχρι να αγανακτήσουν οι μη πληγέντες όσο οι πληγέντες"  Θουκυδίδης


Η σπανιότητα των αγαθών (υλικών και πνευματικών) που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα είτε για την επιβίωσή μας είτε για την ευτυχία μας γεννά τον ανταγωνισμό μεταξύ των ανθρώπων. Τα αδέλφια συχνά φιλονικούν μεταξύ τους για να αποσπάσει το κάθε παιδί μεγαλύτερο μερίδιο από την αγάπη και την φροντίδα των γονέων, τα ξαδέλφια από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, οι γείτονες για τα όρια των οικοπέδων, τα κράτη για τα όρια των συνόρων τους. Κανένας τρίτος δεν τους έμαθε να θέλουν περισσότερα από όσα ήδη διαθέτουν. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τα συστήματα και για τον λόγο αυτό μόνον οι ίδιοι μπορούν να τα ανατρέψουν. Αν τα συστήματα έφτιαχναν τους ανθρώπους (άποψη του Κ.Κ.Ε και όχι του Καρλ Μαρξ) τότε δεν θα είχαμε ποτέ επαναστάσεις! Αυτό που κάνει η εξουσία είναι να ενθαρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των αντιπάλων της, να ρίχνει λάδι στη φωτιά ("διαίρει και βασίλευε"). Η καύσιμη ύλη για την φωτιά υπάρχει μέσα στους ίδιους τους ανθρώπους, αν και είναι διαφορετική στον κάθε άνθρωπο. Όταν δύο άνθρωποι θέλουν πολύ το ίδιο σπάνιο αγαθό είτε θα το μοιραστούν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις είτε θα πολεμήσουν μεταξύ τους με διάφορους τρόπους.
Ο ανταγωνισμός είναι κανόνας στην ανθρώπινη κοινωνία και όχι εξαίρεση!


Ο ανταγωνισμός όπως είπες είναι διαφορετικός σε κάθε άνθρωπο. Αυτό είναι επίκτητο. Δεν έχει να κάνει με το DNA. Εξάλλου όπως γνωρίζουμε το DNA πρέπει να ενεργοποιηθεί με ορισμένο τρόπο ώστε να λειτουργήσει.

Ο άνθρωπος είναι ένα μιμητικό ζώο που εκπαιδεύεται. Έτσι πρέπει η κοινωνία να εκπαιδεύει τους πολίτες ώστε να ενδιαφέρονται για το "εμείς". Όταν καταλάβουμε πως με το "εμείς" κερδίζουμε όλοι, θα σταματήσει το "εγώ".

Οι γονείς και ειδικά η μητέρα που έχει δυο παιδιά και έχει δείξει την αγάπη της σε ένα από αυτά, φτιάχνει δυο εγωιστές που θα φιλονικούν όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά με όλη την κοινωνία. Αυτό δεν το μαθαίνουν οι γονείς σε κανένα σχολείο.

Πάρε για παράδειγμα τον μεγαλύτερο καπιταλιστή της εποχής μας, τον Steve Jobs, αυτός ήταν σαν παιδί στερημένο. Ανέπτυξε έτσι τον ανταγωνισμό ώστε να επιβιώσει. Πάτησε επί πτωμάτων και πολέμησε ώστε να κερδίσει ατομικά.

Τι χρειάζεται ο πόλεμος και ο ανταγωνισμός σε μια κοινωνία αφθονίας που θα υπάρχει αλληλοβοήθεια;
Μην μου πεις πως είναι ουτοπική. Δες πως σε περιπτώσεις καταστροφών ακόμα και σήμερα υπάρχει αλληλοβοήθεια.Το μόνο που αρκεί είναι να το πιστέψει η πλειοψηφία.


Το δήθεν λάθος που αποσυντόνισε τον κόσμο

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ή ΑΠΑΤΗ;;; !!!!
Κάναμε λάθος ;;;;
Ένας από τους λόγους που η πολιτική στηρίζεται στην στατιστική και στο excel!
Βγάζει ότι θέλει από πριν και απλά βάζει τα δεδομένα αργότερα που να το υποστηρίζουν.
Η λιτότητα στην χώρα μας, σε όλη την Ευρώπη και αλλού, προήλθε από μια πολυδιαφημισμένη και "λανθασμένη" έρευνα.
Τους πιστεύετε; Λάθος συντελεστές μας είπε η τρόικα! Αν τους πιστεύετε ακόμα τότε είσαστε άξιοι.
http://thecolbertreport.cc.com/videos/dcyvro/austerity-s-spreadsheet-error


Πώς λειτουργεί το σύστημα;
Δείτε από το 1:02:17 μέχρι το 1:38:41

 
Ελληνικοί υπότιτλοι

3 comments:

  1. Επί πλέον, πρέπει να περιγράψεις και τον τρόπο αναπαραγωγής του συστήματος, δηλαδή τον ρόλο των δημοσιογράφων και των καθηγητών, οι οποίοι διαμορφώνουν συνειδήσεις (στην πραγματικότητα τις καταστρέφουν) και χειραγωγούν όσους προσπαθούν να ανατρέψουν το σύστημα (στην ουσία τελικά να το διατηρήσουν σε βελτιωμένη, εκσυγρονισμένη μορφή).

    ReplyDelete
  2. Σε μια από την φύση της ανταγωνιστική κοινωνία πώς μπορεί να υπάρξει πραγματική ισότητα σε βάθος χρόνου;

    ReplyDelete
  3. Η σπανιότητα των αγαθών (υλικών και πνευματικών) που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα είτε για την επιβίωσή μας είτε για την ευτυχία μας γεννά τον ανταγωνισμό μεταξύ των ανθρώπων. Τα αδέλφια συχνά φιλονικούν μεταξύ τους για να αποσπάσει το κάθε παιδί μεγαλύτερο μερίδιο από την αγάπη και την φροντίδα των γονέων, τα ξαδέλφια από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, οι γείτονες για τα όρια των οικοπέδων, τα κράτη για τα όρια των συνόρων τους. Κανένας τρίτος δεν τους έμαθε να θέλουν περισσότερα από όσα ήδη διαθέτουν. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τα συστήματα και για τον λόγο αυτό μόνον οι ίδιοι μπορούν να τα ανατρέψουν. Αν τα συστήματα έφτιαχναν τους ανθρώπους (άποψη του Κ.Κ.Ε και όχι του Καρλ Μαρξ) τότε δεν θα είχαμε ποτέ επαναστάσεις! Αυτό που κάνει η εξουσία είναι να ενθαρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των αντιπάλων της, να ρίχνει λάδι στη φωτιά ("διαίρει και βασίλευε"). Η καύσιμη ύλη για την φωτιά υπάρχει μέσα στους ίδιους τους ανθρώπους, αν και είναι διαφορετική στον κάθε άνθρωπο. Όταν δύο άνθρωποι θέλουν πολύ το ίδιο σπάνιο αγαθό είτε θα το μοιραστούν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις είτε θα πολεμήσουν μεταξύ τους με διάφορους τρόπους.
    Ο ανταγωνισμός είναι κανόνας στην ανθρώπινη κοινωνία και όχι εξαίρεση!

    ReplyDelete