Thursday, August 14, 2014

Ιδιωτικοποίηση


Ιδιωτικοποίηση σημαίνει να δίνεις στους ιδιώτες ότι διαχειρίζεται το δημόσιο.

Η συνήθης δικαιολογία είναι πως το δημόσιο δεν μπορεί ή έχει μεγάλο κόστος διαχείρισης και "ξέρετε πως είναι στο δημόσιο, όλοι το κλέβουν".

Πρώτα πρέπει να δούμε ποιος το λέει αυτό. Το λένε αυτοί που "επιλέξαμε" να διαχειριστούν το δημόσιο. Έτσι όμως μας λένε πως δεν τα καταφέρνουν.

Λένε πως αν τα δώσουμε στους ιδιώτες θα πληρώνεις λίγο. Αναρωτήσου: Οι ιδιώτες δεν θα κερδίζουν; Θα το κάνουν τσάμπα;

Είναι ανίκανοι ή προδότες. Ξεπουλάνε ότι έχεις και μετά σου λένε πως έκαναν λάθος. Δεν το έκαναν μια φορά, το κάνουν συνεχώς και εσύ με την ανοχή σου τους υποστηρίζεις. Πόσες φορές σου υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες;


Τους ψήφισες γιατί πίστεψες πως θα διορίζουν το παιδί σου, θα σου δώσουν ένα κομμάτι ψωμί, όμως στο παίρνουν από την άλλη τσέπη. Όταν σου βάζουν φόρο σε ότι αγοράζεις, όταν πληρώνεις για την υγεία σου όλο και περισσότερα, όταν μειώνουν τις αποδοχές / σύνταξη σου καθημερινά.

Τους ψήφισες γιατί πίστεψες πως θα τα φτιάξουν τα πράγματα, αλλά αυτοί μόνοι τους λένε πως είναι ανίκανοι.

Τους ψήφισες γιατί όποιος και να βγει θα κάνει τα ίδια. Αν είναι έτσι, ψήφισε άλλον τώρα, γιατί να ψηφίζεις τους ίδιους;


Για όποιο λόγο και να τους ψήφισες, αν τους ξαναψηφίσεις έχεις ευθύνη.

Καιρός να απαιτήσεις από τους πολιτικούς να κάνουν τη δουλειά τους που είναι να διαχειριστούν σωστά την δημόσια περιουσία.

No comments:

Post a Comment