Saturday, October 19, 2013

ακίνητα ή καταθέσεις;

Γιατί το κράτος δεν θέλει να εκπλειστηριάσει ακίνητα στην Ελλάδα αλλά σπρώχνει τους ιδιοκτήτες να το κάνουν μόνοι τους;

Το κεφάλαιο όταν γίνεται καταθέσεις δεν διακινείται, λιμνάζει. Αυτό λογικά πρέπει να αποτραπεί ώστε να υπάρχει συμμετοχή στην ανάπτυξη και κέρδος άρα φόρος. Ένας τρόπος ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση λιμνάζοντος κεφαλαίου είναι η μεγάλη φορολογία τόκων ίσως και η ειδική φορολογία του κεφαλαίου. Αντίθετα όμως το κράτος θέλει να μεταφερθεί το κεφάλαιο στις τράπεζες, ώστε να κάνει με μια κίνηση κούρεμα.

Το κράτος και οι τράπεζες, δεν εκπλειστηριάζουν μαζικά, γιατί την άλλη μέρα οι πραγματικές αξίες, από το 1/4 των αντικειμενικών, θα πέσουν στο 1/10, θα υπάρχουν και στοιχεία, άρα θα πρέπει να μειωθούν οι αντικειμενικές. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις το κάνει, όπου θα έχει μεγάλο κέρδος. Μην ξεχνάμε πως η μείωση των αντικειμενικών θα εξαφανίσει τις Ελληνικές τράπεζες που έχουν στην κυριότητά τους αρκετά κόκκινα δάνεια και ακίνητα.


Το κεφάλαιο στην Ελλάδα συσσωρεύτηκε από νόμιμες και παράνομες εργασίες και το Ελληνικό δημόσιο δεν θέλει να βρει από που προήλθε, γιατί δεν τους συμφέρει. Όπως και στην περίπτωση του Άκη πολλοί πολιτικοί έχουν αρκετά ακίνητα στην χώρα και δεν θέλουν να τα τοποθετήσουν σε καταθέσεις μιας και αυτές από τη μια θα κουρευτούν και από την άλλη βρίσκονται ευκολότερα. 

Ο σκοπός τους δεν είναι η ανάπτυξη αλλά η συνεχής εξαθλίωση. Μέσα από αυτή θα κερδίσουν μόνο οι λίγοι και εκλεκτοί, όπως έγινε σε άλλες περιοχές της γης ήδη.

1 comment:

  1. Το κράτος, όπως και οι τράπεζες, είναι ένα όχημα που κατασκευάστηκε για να κινείται και να μεταφέρει τους επιβάτες του. Αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που κινείται δεν ευθύνεται τόσο το όχημα όσο αυτοί οι οποίοι το οδηγούν και είναι και οι υπεύθυνοι για την συντήρησή του. Ιδιοκτήτες του κράτους είμαστε όλοι εμείς που κοιμόμαστε έχοντας αφήσει την οργάνωση και τον έλεγχο των πάντων στους πολιτικούς, οι οποίοι είναι όργανα των διεθνών τραπεζιτών (Rothschild, Rockefeller etc)

    ReplyDelete