Friday, October 5, 2012

Ο κ.Τόμσεν - (απάντηση στον Βαρουφάκη)

Γιάνη,
Η Άννα που αναφέρεσαι έχασε την περιουσία της επειδή πήρε δάνειο από την τράπεζα και τώρα καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για να την διασώσει.
Αυτός ο φόρος πρώτα - πρώτα δεν είναι δίκαια μοιρασμένος αλλά οι φτωχοί πληρώνουν το τίμημα, ενώ οι πλούσιοι μιας και α) έχουν τα μέσα και β) οι επιχειρήσεις τους παραμένουν ενεργές συνεχίζουν να έχουν κέρδη -  αλλιώς θα τις έκλειναν. Μετά, η Άννα θα ξεπουλήσει ή θα χάσει τα πάντα για να πληρώσει κάτι που δεν έφταιξε. Εδώ υπάρχει η αίσθηση της αδικίας και όλες οι Άννες θα ξεσηκωθούν.

Τελικά το πρόβλημα μετατίθεται στο κράτος που σαν μια Άννα και αυτό αναγκάζεται να ξεπουλήσει την περιουσία του. Εδώ πρέπει να μην ξεχνάμε τις προμήθειες που κερδίζουν οι τράπεζες πουλώντας το Ελληνικό δημόσιο.

Τελικά ο κ. Τόμσεν και κάθε Τόμσεν δεν έχουν για σκοπό την ανάταση των χωρών, αλλά το ξεπούλημα των περιουσιών τους.
Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί ιστορικά.
Όπου πάει το ΔΝΤ διαπράττει ίδια εγκλήματα.
Θα ήμουν αφελής αν πίστευα σε αγαθές προθέσεις των Τόμσεν.

Βέβαια, αν κάποιος θέλει να βρει ποιος έκανε το έγκλημα πρέπει να πάει να δει ποιος έχει αναλάβει να ξεπουλήσει το Ελληνικό δημόσιο. Πόσες προμήθειες θα πάρει και πόσα έχει πάρει μέχρι τώρα για «διάφορα έξοδα».

Το πρόβλημα που θέλουν να παρουσιάσουν οι κ. Τόμσεν είναι δικό τους και μόνο. Είναι επαναλαμβανόμενο πρόβλημα του καπιταλισμού. Απλά έχουν την δύναμη να το μεταφέρουν σε μπανανίες σαν την δική μας. Δεν υπάρχει άλλη λογική πίσω από αυτούς παρά η λογική της καπιταλιστικής απληστίας.

Ο κ. Τόμσεν κάνει την δουλειά του με παγερή μεθοδικότητα και για αυτό τον λόγο θα πάρει ένα μεγάλο μπόνους στο τέλος του έτους.

No comments:

Post a Comment